Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

oraz innych, leżące w podobnej tematyce produkcji
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

29.09.2019, 13:59

a jak się wam to podoba, chodzi mi o całokształt tej produkcji ale i poszczególne elementy
p.s.
to jest ślub jednego z najlepiej zarabiających youtuberów 100 mln. subskrypcji plus

a firma która to wykonała to ma taki swój skromny kanał: https://www.youtube.com/channel/UC7l23W ... ZRA/videos

https://youtu.be/7PIMiDcwNvc
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

29.09.2019, 16:54

Widziałem juz jakis czas temu na kanale pewdiepie'a, mi się podoba. Lubię taki "fotograficzny" styl kręcenia, jak widzę 5 najazdów na obrączkę od lewej do prawej, z góry na dół i jeszcze przybliżenie ze 3 razy to mnie skręca. :evil: Te wypowiedzi przy stole fajnie budują narracje, coś jak w Polsce kazanie. Momentami trochę monotonny ten film, ja bym dał trochę ujęć z zabawy z jakąś dynamiczną muzyką na samym początku i potem wygaszał tempo, żeby na końcu znowu dać zabawę na finał. Podoba mi się to przenikanie w 5.50, sam tak często robię. Jedynie ten drugi kawałek z artlist mi się już przejadł ale podejrzewam, że zwykły widz nigdy go nie słyszał. :ugeek:
zed

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 08:10

Jak dla mnie to raczej pasuje na epitafium a nie klip ślubny.
kulfi82
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 08:21

takie 5/10
"Ojciec Zdzicha"
razor89md
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 13:37

Dla mnie WOW!
Bardzo podoba mi się taki styl - sam chciałbym kiedyś potrafić taki osiągnąć ;)
Piękne kadry, piękny kolor, ogląda się to lekko bardzo a o to chodzi ;)
Chętnie w wolnej chwili przejrzę cały ich kanał :)

Nigdy nie zastanawiałem się jak wykonać render aby taki format obrazu uzyskać?
Nagrywają w 4k i robią render do 1080p zmieniając proporcje obrazu?
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 13:57

tak, nagrywają 4K / 25fps
następnie ustawiają projekt na 1920x640 i tak renderują
razor89md
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 14:06

alias pisze:Źródło posta tak, nagrywają 4K / 25fps
następnie ustawiają projekt na 1920x640 i tak renderują


fajnie to wygląda na yt z tym rozciągniętym obrazem bez dodanych kaszet ;)
osobiście nie zabrałbym 40% obrazu ale jak kto woli ;)
mav
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 14:34

razor89md pisze:Źródło posta Piękne kadry, piękny kolor, ogląda się to lekko bardzo a o to chodzi

Serio?
Hmmmm
Jakoś mnie nie porwał, nie bardzo umiem znaleźć "co ma zachwycać, skoro nie zachwyca" ;) ja bym powiedział, że typowy "luszczankowy ambit" i tyle.
A w niektórych momentach kolory wręcz bym powiedział, że złe... sukienka dwa ujęcia powiedzmy, że biała, a za chwilę żółta niczym mocz o poranku, a za chwilę dostajemy niemal czerwone twarze. Po w/w komentarzach spodziewałem się naprawdę czegoś dużo lepszego
A73, FS7, jazda kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 14:52

mav pisze:Źródło posta sukienka dwa ujęcia powiedzmy, że biała, a za chwilę żółta niczym mocz o poranku, a za chwilę dostajemy niemal czerwone twarze. Po w/w komentarzach spodziewałem się naprawdę czegoś dużo lepszego

sprowokowałeś do mnie do zapytania Cię: na czym Ty to oglądasz?
8kmichal
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 14:53

razor89md pisze:Źródło posta Dla mnie WOW!
Bardzo podoba mi się taki styl - sam chciałbym kiedyś potrafić taki osiągnąć ;)
Piękne kadry, piękny kolor, ogląda się to lekko bardzo a o to chodzi ;)
Chętnie w wolnej chwili przejrzę cały ich kanał :)

Nigdy nie zastanawiałem się jak wykonać render aby taki format obrazu uzyskać?
Nagrywają w 4k i robią render do 1080p zmieniając proporcje obrazu?


A ja się podpisuję pod Twoją opinią. Mam takie same odczucia, bardzo mi się podoba.
Plus - świetnie przejście do momentu zabaw, zwiększenie dynamiki itp.
Sam bym chciał taki film ze ślubu ;)


Proporcje obrazu na plus, ja lubię kiedy jest inaczej niż 16:9 i sam często renderuję w 1920x812.
mav
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 15:06

alias na czymkolwiek
Twoim zdaniem ta sekwencja trzyma dobrze kolor sukni?
Obrazek
A73, FS7, jazda kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 15:37

perfekcyjnie, biorąc pod uwagę, że mamy dwukolorowe oświetlenie w tym pomieszczeniu
na dodatek w przeciwstawnych barwach
-> zobacz na światło padające ma łóżko z góry w fotce 3 oraz na prześwity złocistego światła na talii panny młodej w fotce 1 i 2

mav pisze:Źródło posta alias na czymkolwiek

i to chyba wiele tłumaczy :)
zoskate

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 15:43

Moim zdaniem to prawidłowe kolory. Z przodu suknia oświetlona jest żółtym światłem, wręcz pomarańczowym. Z tyłu wpada niebieskie światło z dworu (widać na łóżku, że musi tam być jakieś okno). Pomarańczowy i niebieski dają taką purpurę/róż jak na sukni w kadrze od tyłu. Myślę, że to świadoma kreacja koloru.

Film bardzo ładny, ale moim zdaniem to nie jest żadne 4K. Obstawiałbym bardziej 1080p z canona 6d albo 5dmk3 z wyostrzeniem. Chociaż z drugiej strony YT strasznie kompresuje materiał i mogę się mylić.
lisoon
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 17:37

Oj chyba "zazdro" się pojawiło ;-) Podoba mi się wstęp z tymi statecznymi kadrami i muzyką i w końcu nie ma tego "latania" z gimbalem dla samego "latania". Fajnie, że się pojawia czerń w tych kontrastowych ujęciach no i kadry pod światło ulotny klimat budują. Myślę, że samo miejsce robi robotę, trochę odralnia naszą percepcje do której jesteśmy przyzwyczajeni w 90% naszych rodzimych "bankietowych sal" uzbrojonych po zęby ledami i co tam się jeszcze zmieści w tych "esach floresach" podsufitowych. A doczepiłbym się tylko do zbyt długiej części pierwszej , ale myślę, że dla młodych i rodziny to może być atut. Jeszcze to przejście z wytłumioną muzyką bym wydłużył bo tak trochę na siłę tam jest, może połączone z ujęciem z drona fajnie by zagrało, wiem, łatwo się mówi ;-). Generalnie życzę wszystkim tym co kręcą śluby takich klientów, takich miejsc i takich filmów! :D
mav
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 18:02

Z tym zazdro to bez przesady, po prostu najwyraźniej mam inne odczucia. Mnie to zawsze, ale to zawsze razi, że 80% repo ze ślubów we wnętrzach jest żółtaczkowata, trudno. Zresztą potem na zabawie też jest żółta. A w plenerze biała, cud
@alias - podpuściłem Cię lekko, w myśl zasady "klient ogląda na byle czym i u niego powinno być ok" oczywiście.

Na elektrodzie trzeba mieć fakultet z elektroniki
Na forum filmowców trzeba mieć kalibrowany co 15 minut ekran

;)

Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
zoskate pisze:Źródło posta Film bardzo ładny, ale moim zdaniem to nie jest żadne 4K. Obstawiałbym bardziej 1080p z canona 6d albo 5dmk3 z wyostrzeniem.

Dokładnie takie samo przemyślenie
A73, FS7, jazda kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 19:39

mav pisze:Źródło posta @alias - podpuściłem Cię lekko, w myśl zasady "klient ogląda na byle czym i u niego powinno być ok" oczywiście.

panie Bosze ty mój

mav pisze:Źródło posta Na forum filmowców trzeba mieć kalibrowany co 15 minut ekran

mav Ty tak na poważnie, czy Ty rzeczywiście nie widzisz, że te kolory są dokładnie takie jaki miały być i jakie powinny być w tym i innych ujęciach?
to widać nawet na zwykłym monitorze biedronki czy innego mediaexpert :(
mav
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 20:04

Skoro tak, to po co pytałeś o mój monitor? ;) ;)

Łóżko jest ok, ale pierwszy plan nie - ja bym albo doprowadził do wyrównania, albo poświęcił tło, lub w ogóle wywalił to ujęcie (na tym wklejonym screenie to w ogóle jakby ostrość poszła na poduszkę, rozumiem, zamysł artystyczny).
No ale ok ok, powiedzmy że się "broni", choć dla mnie nie - patrz wyżej.

Obrazek
A czym wyjaśnisz żółtość na sali? Ach, na pewno tym, że pan ustawił swojego leda i dopóki filmował ze swoim światłem - suknia była biała, ale jeśli nie, to żółta. Ja rozumiem, ładna kontra i w ogóle, ciekawy zabieg, ale nie lepiej byłoby dopasować jednak odpowiednio temperaturę? Tak samo jak fotografowie walą lampą bez żadnej korekcji i ci co mieli szczęście być w zasięgu lampy są "normalni" a reszta żółta.
O ile górny obrazek powiedzmy ok, choć ja bym może jeszcze na krzywej czerwonego ździebko odjął, to dolny obrazki? Kaman.
A73, FS7, jazda kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
kulfi82
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 20:11

ja również podzielam zdanie mav, nie kumam tego piania nad tym filmem...
"Ojciec Zdzicha"
gladiac

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 20:40

jako całość film przyjemny ale

jeśli film był konwertowany z 4k na FHd to powinien mieć duuuuzo detali, a takich niema (mówię o oglądaniu na pełnym ekranie nie w miniaturce) mało tego jest okropne mydło a dodatkowo materiał był bardzo odszumiony, co daje jeszcze większe rozmycie i nie jest to związane z YT, bo aż takich strat nie może być, tym bardziej ze robili to profesjonaliści i raczej wiedzą (powinni) jak wstawić materiał na YT, aby ograniczyć straty w sieci - no chyba ze dołożyła się do tego zmiana proporcji obrazu, ale chyba nie aż tak?.

Popieram zdanie Mava co do kolorów, są miejscami po prostu źle zbalansowane i ewidentnie w tej kwestii film leży. Trzeba tez wziąć pod uwagę, że jeśli ktoś ma wyczucie do montażu i ogólnej wizji filmu, to wcale nie musi sobie radzić z innymi technikaliamii, a właśnie taki problem tu widzę - choć jak już mówiłem film stylistycznie nie jest zły, zabrakło po prostu kogoś z umiejętnościami wykorzystania w pełni sprzętu i estetyki barwnej...

Ps. przenikanie w 4.34s chyba ktoś robił jednym okiem :D
Ostatnio zmieniony 30.09.2019, 20:54 przez gladiac, łącznie zmieniany 1 raz.
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 20:58

mav pisze:Źródło posta ciekawy zabieg, ale nie lepiej byłoby dopasować jednak odpowiednio temperaturę?

no właśnie o to chodzi, że NIE!
te czasy się już kończą, czasy automatycznego balansu bieli albo nieustającej korekcji na każdy kadr
jak ja dostaję teraz materiał w RAW'ach do postprodukcji który jest z tej samej lokalizacji, to 100% ujęć jest na jednej i tej samej temperaturze barwowej i tincie ustalonej na początku
bo tak jest naturalnie, tak widziało to oko, tak padało różnokolorowe światło, raz jest żółto raz fioletowo
i nie ma znaczenia czy to fabuła, czy dokument, czy reportaż weselny

podałeś drugi przykład, popatrz na niego i pomyśl...
co by się stało z zielenią widoczną w tle na 2 i 3 fotce
gdybyś wyrównał balans bieli na sukni młodej tak aby w obu kadrach był jednakowy i na dodatek biały

Dodano po 5 minutach 59 sekundach:
gladiac pisze:Źródło posta co do kolorów, są miejscami po prostu źle zbalansowane i ewidentnie w tej kwestii film leży. Trzeba tez wziąć pod uwagę, że jeśli ktoś ma wyczucie do montażu i ogólnej wizji filmu, to wcale nie musi sobie radzić z innymi technikaliamii, a właśnie taki problem tu widzę - choć jak już mówiłem film stylistycznie nie jest zły, zabrakło po prostu kogoś z umiejętnościami wykorzystania w pełni sprzętu i estetyki barwnej...


zobaczcie jak różny są nasze odczucia wizualno-estetyczne co do tej kwestii
coś czego oczekuje gladiac i mav dla mnie i może dla innych kolegów również było by zepsuciem tego filmu i sprowadzeniem czasów które wyżej wspomniałem
co ciekawe, obaj koledzy pewnie nie optowali by nad takimi zabiegami gdybyśmy tu mówili o filmie fabularnym rodem z Hollywood
a przecież ta produkcja zmierza w takim filmowym kierunku ;)
gladiac

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 21:18

alias pisze:
zobaczcie jak różny są nasze odczucia wizualno-estetyczne co do tej kwestii
coś czego oczekuje gladiac i mav dla mnie i może dla innych kolegów również było by zepsuciem tego filmu i sprowadzeniem czasów które wyżej wspomniałem
co ciekawe, obaj koledzy pewnie nie optowali by nad takimi zabiegami gdybyśmy tu mówili o filmie fabularnym rodem z Hollywood
a przecież ta produkcja zmierza w takim filmowym kierunku ;)


mylisz się, bo to tak nie działa - np w filmie Dunkierka który wizualnie był majstersztykiem, znalazło się kilka głupot które psuły film. Tutaj jest podobnie, fajne ujęcia itp. ale skoro już oceniamy całość, w tym technikalia, to nie będę udawał ze nie ma tam rzeczy które mnie nie rażą, a których pewnie ktoś spoza branży nie zauważy. A co do estetyki, no cóż - każdy ma swoją :) aczkolwiek w branży filmowej i około filmowej są pewne standardy, kwestia czy ktoś jet stosuje i na jakim poziomie...
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 21:38

gladiac pisze:Źródło posta znalazło się kilka głupot które psuły film.

oglądałem Dunkierkę dwukrotnie i nie znalazłem takich scen,
możesz podać przykład?

gladiac pisze:Źródło posta mylisz się, bo to tak nie działa

nie mylę się, tylko mam inne zdanie

gladiac pisze:Źródło posta aczkolwiek w branży filmowej i około filmowej są pewne standardy, kwestia czy ktoś jet stosuje i na jakim poziomie...

rozwój branży filmowej a ściślej kinematografii następował najszybciej, kiedy ktoś łamał standardy a nie się ich trzymał ;)
razor89md
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 21:47

mav pisze:Źródło posta
razor89md pisze:Źródło posta Piękne kadry, piękny kolor, ogląda się to lekko bardzo a o to chodzi

Serio?
Hmmmm
Jakoś mnie nie porwał, nie bardzo umiem znaleźć "co ma zachwycać, skoro nie zachwyca" ;) ja bym powiedział, że typowy "luszczankowy ambit" i tyle.
A w niektórych momentach kolory wręcz bym powiedział, że złe... sukienka dwa ujęcia powiedzmy, że biała, a za chwilę żółta niczym mocz o poranku, a za chwilę dostajemy niemal czerwone twarze. Po w/w komentarzach spodziewałem się naprawdę czegoś dużo lepszego


Serio, serio :)

zazwyczaj nie oglądam a klikam - tutaj obejrzałem cały ;)

zoskate pisze:Źródło posta Moim zdaniem to prawidłowe kolory. Z przodu suknia oświetlona jest żółtym światłem, wręcz pomarańczowym. Z tyłu wpada niebieskie światło z dworu (widać na łóżku, że musi tam być jakieś okno). Pomarańczowy i niebieski dają taką purpurę/róż jak na sukni w kadrze od tyłu. Myślę, że to świadoma kreacja koloru.


mam dokładnie takie samo zdanie a wręcz powiem więcej, myślę, że w tym filmie większość kadrów jest przemyślana, taka jaka miała być.
To nie jest film w którym idzie sobie typ na wesele i strzela ujęcia a później "jakoś to się zmontuje" - wydaje mi się, że robią to świadomie, mają wizję końca ;)

Możemy tak gdybać bez końca ale widzę, że dobra dyskusja (burza) się zaczęła :)
sven

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

30.09.2019, 21:52

Też nie rozumiem zachwytów. Film jest moim zdaniem słaby. Nie czepiam się nieostrości i szczegółów, bo sam robię śluby i wiem, że to nie jest praca lekka i przyjemna. Fajna miejscówka na ślub, ale kompletnie niewykorzystana w filmie. Nie rozumiem tej czarno-białej sekwencji otwierającej film. Nieciekawa, nic nie wnosi do filmu, a b&w w tym wypadku nie ma uzasadnienia. Montaż też słaby.
Stefan
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

1.10.2019, 03:53

Miałem nie pisać (bo mało montuję i się nie chwalę swoimi wypocinami) ale nie mogłem się powstrzymać: To jest film ze ślubu i wygląda jak film ze ślubu. Mam duży problem z oceną jakichkolwiek walorów, bo gdyby nawet kolory podobały się wszystkim a ostrość detali zarysowała nam monitor, to nadal będzie to film ze ślubu. I to czy specjalnie zestawiono różne źródła światła czy po prostu "tak wyszło" nie ma dla mnie większego znaczenia.

Mam nadzieję, że wszyscy szanowni ślubokręci* rozumieją co mam na myśli i nie obrażą się :-) To jest ciężka i niewdzięczna momentami praca, ale moim skromnym zdaniem więcej w niej rzemiosła niż sztuki. Jasne, proporcje się czasem zmieniają ale nie na tyle żeby całą stronę wątku musiała zająć dyskusja nad tym czy dwa źródła światła to celowy zabieg artystyczny, chęć popisania się kolorysty czy wypadek przy pracy i kto powinien to docenić: ludzie z branży, ludzie spoza branży, ludzie z tanimi monitorami czy ludzie z drogimi monitorami :-)

*Uwielbiam ten zwrot i nie używam go w celach obraźliwych (ubezpieczam się na wypadek gdyby udało mi się pojawić kiedyś na jakiejś forumowej imprezie :-) )
"każda przyslona znaczy co innego, wyraża inne emocje"
(c) jakaś grupa z facebooka
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

1.10.2019, 08:27

Stefan pisze:Źródło posta To jest film ze ślubu i wygląda jak film ze ślubu. Mam duży problem z oceną jakichkolwiek walorów, ...

a tak ogólnie, to Ci się podoba czy nie podoba jeśli musiałbyś wybrać?
razor89md
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

1.10.2019, 08:59

alias pisze:Źródło posta
Stefan pisze:Źródło posta To jest film ze ślubu i wygląda jak film ze ślubu. Mam duży problem z oceną jakichkolwiek walorów, ...

a tak ogólnie, to Ci się podoba czy nie podoba jeśli musiałbyś wybrać?


alias a Tobie ? :)

Na grupach fb latają ostatnie dwie Polskie produkcje nad którymi ludzie pieją w zachwycie a ta tutaj według mnie kładzie je na łopatki ;)
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

1.10.2019, 09:29

razor89md pisze:Źródło posta alias a Tobie ?

nie trudno się domyśleć, że gdyby mi się to nie podobało to bym nie rozpętywał dyskusji
ale jednocześnie uczciwie przyznaje, że nie jest mój to top of the top
dostrzegłem w nim kilka kwestii dyskusyjnych i ciekaw byłem/jestem Waszych opinii
uważam, że taka dyskusja ma też walor edukacyjny
tylko, że trzeba mieć nad czym dyskutować, a najgorzej jak wszyscy się zgadzają, że coś jest świetne albo do bani
wtedy nie ma dyskusji

jestem też przekonany, że poziom jakościowy i artystyczny tego filmu zdecydowanie jest w zasięgu większości osób tu wypowiadających się
i aby stworzyć taką produkcję nie trzeba być wybitnie zdolnym artystą
w przeciwieństwie do tych filmów z top of the top,
które wychodzą spod reki nielicznych twórców
a na naszym forum są/były chyba tylko dwie takie osoby ;)

Dodano po 24 sekundach:
razor89md pisze:Źródło posta Na grupach fb latają ostatnie dwie Polskie produkcje nad którymi ludzie pieją w zachwycie

podasz linki?
luke
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

1.10.2019, 11:54

Każdy kto filmował śluby wie, że efekt "wow" w gotowym filmie zależy od kilku rzeczy.
Chyba najważniejszą z nich jest lokacja. Jak masz ślub i przyjęcie w pięknym plenerze/pałacu/ zamku, w gustownych wnętrzach - to taki ambient ma potencjał na świetny film.
Jak do tego jest jeszcze ładna i sympatyczna para to już jest super. Fajnie jak jest to ślub zagraniczny - przemowy bliskich osób same tworzą osławione "story".
Sceny plenerowe w śródziemnomorskim słońcu, pejzaże, zabytki - one same robią robotę - wystarczy tego nie spaprać.
Oczywiście - trzeba jeszcze umieć to sensownie skręcić i zmontować - ale umówmy się - to już nie jest wielki problem.
W związku z tym wszystkim, ja najbardziej doceniam klipy z polskiego, siermiężnego wesela, które są naprawdę dobre.
To jest dopiero sztuka, by z brzydkiego kościoła i kiepskiej sali zrobić coś naprawdę ciekawego i pięknego... A takie klipy nie zdarzają się często...

Wróć do „Nasze relacje ze ślubów”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Chmura tagów:

Filmowanie lustrzankamivideodslrBlackmagic Pocket Cinema Camera 4KSony A6300 A6500 A7 mark 3Zhiyun Crane 2 | WeeBill LabMoza Air 2Canon C100 mk2 C200 C300SamyangDJI Ronin-S Mavic Air Phantom ProSony FS7 FS5GradingPanasonic GH5s GH5Gimbal