Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

oraz innych, leżące w podobnej tematyce produkcji
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 08:42

Pan filmowiec, fotograf, didżej, wodzirej, wokalista...
wszystko w jednym
to się nazywa kompleksowa usługa
i jaka oszczędność dla młodych :lol:
M4jster

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 08:44

Najlepsze jest 4k w opisie, a w youtube do wyboru max 360p :D
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 08:53

aaaatam,
ma aż 4 niezależne kanały na YT /kilkanaście tysięcy subskrypcji/ i własne studio nagraniowe w domu:

https://www.youtube.com/watch?v=6lbmFM7j7iE
wemlo
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 09:35

docxxx pisze:Źródło posta Co wy wiecie na temat krecenia profesjonalnych produkcji. Jakies teledyski? Amatorzy:

https://www.youtube.com/watch?v=v1Uk6Oj0j_0

o kur....a!
Stefan
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 13:29

docxxx pisze:Źródło posta Co wy wiecie na temat krecenia profesjonalnych produkcji. Jakies teledyski? Amatorzy:

Heh, już widziałem inne produkcje z tego kanału jakiś czas temu. No ale tak całkiem na serio to on wypełnia po prostu niszę.
"każda przyslona znaczy co innego, wyraża inne emocje"
(c) jakaś grupa z facebooka
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

4.10.2019, 14:13

Gimbale, stabilacje w body, w obiektywach, monopody a tu kamera na statywie, co pół godziny zmiana ujęcia i heyah. Choć podejrzewam, ze pan jest jedynym w całym województwie, który robi takie filmy i klientow ma więcej niż my wszyscy.
fransua
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 09:33

Patostreem-y zawsze miały stosunkowo dużą popularność. To jest taki patowedding.
Panasonic GH1/GH2/G7, PC W10/64, RAM 32 GB, AMD R7 3700x, RTX 2060S, Davinci Resolve 16.1.1.005 (free), Video Pro X/10 (v.304)
razor89md
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 10:59

Nie odpalam bo wiem, że wypali mi oczy a zaraz idę na repostaż :D
Sony a7s + Commlite + szkła Canon, Samyang
Degenerado

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 12:01

żeby mieć wyrobione zdanie pokazałem ten pierwszy film z tematu, ludziom nie z branży tylko klientom, którzy u mnie robią różne roboty i... nikt nie obejrzał tego do końca, tylko jedna osoba doczekała zmiany muzyki, film jest może atrakcyjny dla naszego środowiska i dla tych, którzy taki chcą mieć żeby się nim pochwalić przed znajomymi, natomiast jest nudny, za długi, szybka część jest źle zmontowana do muzyki, ujęcia są za bardzo rozedrgane

podsumowując sztuka dla sztuki
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 13:02

Degenerado pisze:Źródło posta żeby mieć wyrobione zdanie pokazałem ten pierwszy film z tematu, ludziom nie z branży tylko klientom, którzy u mnie robią różne roboty i... nikt nie obejrzał tego do końca, tylko jedna osoba doczekała zmiany muzyki, film jest może atrakcyjny dla naszego środowiska i dla tych, którzy taki chcą mieć żeby się nim pochwalić przed znajomymi, natomiast jest nudny, za długi, szybka część jest źle zmontowana do muzyki, ujęcia są za bardzo rozedrgane

podsumowując sztuka dla sztuki

Pytanie tylko czy jak pokażesz jakikolwiek film ślubny komukolwiek innemu niż para młoda i ich rodzina (ew. innym kamerzystom bo oni są ,,w temacie") to ktoś obejrzy do końca. Film ślubny to nie nowy Batman, żeby go ludzie oglądali dla samego oglądania.
Degenerado

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 13:21

tylko, że to nie jest film ślubny... tylko skrót, który każdy może ocenić i porównać chociażby pod kątem podobnych swoich produkcji... noooo chyba że nie może mieć własnego zdania bo nigdy nie był na forum dla specjalistów
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 13:56

Degenerado pisze:Źródło posta tylko, że to nie jest film ślubny... tylko skrót, który każdy może ocenić i porównać chociażby pod kątem podobnych swoich produkcji... noooo chyba że nie może mieć własnego zdania bo nigdy nie był na forum dla specjalistów

Nie znalazłem nigdzie konkretnej informacji, czy to skrót czy film ale jestem na 99% pewny, że to już całość. Na kanale twórcy jest jeden trailer... i trwa 50 sekund. Nie ma też ani na jego stronie ani na yt żadnej dłuższej produkcji.
Degenerado

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 14:01

aaa chyba, że to cały film z wesela, w takim razie to rewelacja, już nie jest nudny...
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 14:27

Degenerado pisze:Źródło posta aaa chyba, że to cały film z wesela, w takim razie to rewelacja, już nie jest nudny...

Nie mówię, że ten film nie jest nudny, zgadzam się. Sam to zresztą napisałem w pierwszym poście. Mówię tylko, że każdy FILM nie skrót, jest nudny dla osób nie związanych z filmowanymi rzeczami i zawsze będzie, jakbyś tym osobom pokazał typowe 40 minut z naszego podwórka to reakcje były takie same. Tylko, że to nie ma znaczenia bo to ma być pamiątka dla młodych a nie kinowa produkcja dla mas -tylko o to mi chodzi. Podejrzewam, że gdyby ci oglądający byli bohaterami to łyknęliby ten film jak 20 sekundową reklamę. Każdy może mieć swoje zdanie, mówię tylko, że ludzie ,,z ulicy" przy każdym filmie ze ślubu powiedzą, że jest nudny i przydługawy. Zresztą, możesz pokazać jakiś film ze ślubu, który twoim zdaniem nie jest nudny?
Degenerado

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 14:38

no nie, bo te dwa kolejne niby bardziej swojskie czy przaśne już mają lepszy odbiór... mówię o zwykłych ludziach nie "skażonych" branżą ale robiących swoje materiały w tym i wesele i wcale nie jestem przekonany czy ciocia, babcia i rodzina woli oglądać taki artystyczny klip czy jak napisałeś typowe 40 minut z naszego podwórka
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 15:05

Degenerado pisze:Źródło posta no nie, bo te dwa kolejne niby bardziej swojskie czy przaśne już mają lepszy odbiór... mówię o zwykłych ludziach nie "skażonych" branżą ale robiących swoje materiały w tym i wesele i wcale nie jestem przekonany czy ciocia, babcia i rodzina woli oglądać taki artystyczny klip czy jak napisałeś typowe 40 minut z naszego podwórka

Ten drugi jest dużo bardziej dynamiczny, z inna muzyką zupełnie, pomysł jest inny (i nie powiem, też wolę bardziej dynamiczne filmy niż taką ciągnącą się melancholię). Ten 3 wygląda podobnie do pierwszego i podoba mi się mniej bo przez cały film jest ten sam utwór czego strasznie nie lubię. Nie powiedziałbym, że te dwa klipy są swojskie i przaśne bo są w tym samym trendzie co ten pierwszy (i oceniając ,,całość" ten pierwszy podoba mi się najbardziej). Trzeba też pamiętać (wiem jak to zabrzmi :lol: ), że w Ameryce jest trochę inna kultura jeśli chodzi o śluby i mało klientów chce tak jak w Polsce 4godzinny reportaż z cała mszą i każdą zabawą. Jedni wolą to, drudzy tamto -tyle.
Degenerado

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 15:18

zgadza się, zapytam Amerykanów jak jacyś do mnie wpadną :)
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 15:23

Degenerado pisze:Źródło posta zgadza się, zapytam Amerykanów jak jacyś do mnie wpadną :)

Będę czekał :)
alias
Awatar użytkownika

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 17:47

Degenerado pisze:Źródło posta aaa chyba, że to cały film z wesela, w takim razie to rewelacja, już nie jest nudny...

Aro pisze:Źródło posta Nie mówię, że ten film nie jest nudny,

tak, to jest cały film
i jest to wersja dla subskrybentów jego kanału na YT
powstała jeszcze inna wersja dla rodziny i znajomych trwająca 19 minut
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 18:20

alias pisze:Źródło posta
Degenerado pisze:Źródło posta aaa chyba, że to cały film z wesela, w takim razie to rewelacja, już nie jest nudny...

Aro pisze:Źródło posta Nie mówię, że ten film nie jest nudny,

tak, to jest cały film
i jest to wersja dla subskrybentów jego kanału na YT
powstała jeszcze inna wersja dla rodziny i znajomych trwająca 19 minut

A wiesz może czym nagrane?
Aro

Jakie Wasze opinie i odczucia - klip weselny?

5.10.2019, 22:28


Jeśli to mk1, to jestem zaskoczony, że taki obrazek z tego można wyciągnąć. Zwykle jak widziałem jakieś filmy z niej to wszystko było z szarą czernią i dominatą niebieskiego... Chociaż w sumie dużo ich nie zobaczyłem. :)

Wróć do „Nasze relacje ze ślubów”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Chmura tagów:

Filmowanie lustrzankamivideodslrBlackmagic Pocket Cinema Camera 4KSony A6300 A6500 A7 mark 3Zhiyun Crane 2 | WeeBill LabMoza Air 2Canon C100 mk2 C200 C300SamyangDJI Ronin-S Mavic Air Phantom ProSony FS7 FS5GradingPanasonic GH5s GH5Gimbal