Firma Gmotion przygotowała promocję "Black Friday z Gmotion".
Najbardziej skorzystają na niej filmowcy ślubni posiadający firmę zwolnioną z VAT. Firma przygotowała serię stabilizatorów, które będzie można nabyć w cenie pomniejszonej o wartość podatku VAT. Dodatkowo liczne rabaty, na akcesoria do gimbali, sięgające nawet do 70% ceny regularnej.
Kiedy jak nie teraz? Kup bardzo dobry stabilizator z polskim supportem i wsparciem technicznym. Niestety, ilość sprzętu jest mocno ograniczona.

Gmotion - Opinie

Steadicam, gimbal, rigi
beybuni

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 13:10

Witam, od dłuższego czasu poszukuje gimbala pod bezlusterkowca a6300, z początku wiele osób polecało feiyu techa, lecz widzę jakie ten sprzęt ma niedociągnięcia, serwis raczej jest mało możliwy z racji że to chińczyk.Teraz wszyscy polecają Zhiyun Crane, ale nadal jest to chińczyk boję się że serwis również niemożliwy.. Lecz nagle natknąłem się na Polski produkt Gmotion, na filmach wypada bardzo ciekawie. Gimbal posiada enkodery, ma bardzo fajną funkcje zmiany horyzontu czego brakuje innym stabilizatorom. Polski produkt więc zapewne z serwisem nie było by problemów, tylko pytanie co o nim sądzicie? Producent póki co za bardzo nie zdradza ceny, ale sprzęt wydaję się bardzo ciekawy.


https://vimeo.com/194267330
MarcinM
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 15:16

a co mamy sądzić? nikt tego nie miał w rękach, to nie jest ani ich pocket ani gravity, nikt nie zna ceny - jak sam napisałeś - nawet producent. okoliczności pozwalają przypuszczać, że jesteś związany z producentem, bo w innym wypadku nie mam pojęcia po co ten post? :) jeżeli tak jest, to napisz to jasno, opowiedz o produkcie, cenie, serwisie itp. a jeżeli nie jesteś, to powiedz mi co myślisz o zachowaniu sędziów na meczu Legia - Ajax? :) taka sama futurologia :)
Admin
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 15:36

Widziałem w sponsorowanych na fb ten produkt.
Tam też producent tylko odsyła na priv pytania odnośnie cen.
bejbuni to zdaje się "normalny" użytkownik z innego forum 8-)

W sumie nie dziwi mnie chęć używania polskich produktów! To bardzo dobrze! Pytanie ile w tym produkcie polskości :) i czy faktycznie serwis będzie się wywiązywał z serwisowania :)
Admin też człowiek (z kamerą:)
8kmichal
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 15:38

Podawanie cen po wysłaniu PW - mocno irytująca rzecz... :roll:
yotka
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 21:52

Już na początku, w 7 sekundzie widać, że nie trzyma pionu przy gwałtownych ruchach - obiektyw na chwilę leci w dół. Ale jeśli cena będzie dobra to kto wie, może będzie konkurencją dla Zdzichuna; na plus 2kg udźwigu jeśli to realny wynik.
Admin
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

13.12.2016, 21:55

Komentarze na FB są interesujące - np. że przynajmniej fragmenty były wspomagane kamizelką :)
Admin też człowiek (z kamerą:)
joecamel

Gmotion - Opinie

15.12.2016, 19:23

Cena jest podana na stronie producenta 3 300 zł

http://www.gmotion.pl/product-page/a595 ... 8d4a9dec86
afamos28

Gmotion - Opinie

19.05.2017, 07:31

Mial ktos juz doczynienua z tym sprzętem? Bylem na targach w lodzi gdzie mieli stoisko przyjemnie sie to prowadzilo. Zastanawiam sie nad zakupem macie jakies swoje opinie spostrzeżenia

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
GBV

Gmotion - Opinie

20.05.2017, 14:59

Mam i używam od niedawna. Jak na razie jestem zadowolony :)
esprit

Gmotion - Opinie

20.05.2017, 15:19

Wlacze sie do dyskusji poniewaz tez mysle o gmotion a jak oceniasz ten produkt? Dlugi czas zastanawialem sie nad np popularnym zdzichem ale uznalem ze jednak w razie problemow moze byc ciezko z serwisami itd. Przykladowo na gimbal chcialbym zalozyc na aparat lampke akurat ktora uzywam - odchodzac tutaj od dysputy po co dlaczego na pilotfly h2 nie mozemy wywazyc tego na zdzichu pewnie bedzie juz zbyt ciezko dzwonilem do gmotion z . zapytaniem i osoba z ktora rozmaawialem stwierdzila ze jest to sprawa palaka ze maja wieksze i da rade to wystabilizowac. jak dla mnie byloby to dobre rozwiazanie aktualnie jeszcze pracuje na canonach i to trzeba ustawic po przejsciu na sony mysle ze tez pociagnie. faktem jest ze sprzet jest drozszy od zdzicha ale biorac pod uwage powyzsza sytuacje i to ze mam doczynienia z producentem i zawsze cos moze mi dopasowac dlatego teez sklaniam sie ku ich produktowi ale szukam tez opini.
GBV

Gmotion - Opinie

20.05.2017, 16:07

Zakładam stare 5DII z samyangiem 14mm, 35mm oraz c 24-105mm - i nie mam z tym problemów. Mam również wydłużone ramię i jestem wstanie załadować C100MKII+c24mm stm(naleśnik) ale bez uchwytu górnego i bocznego ( waży tyle co 5d+samyang 14mm) - tego konfigu nie ćwiczyłem jeszcze w boju, ale wkrótce przetestuje..
Co do wykonania to: gimbal jest bardzo mocno spasowany i trzeba używać trochę siły w ustawianiu długości ramienia przy wyważaniu, no ale dzięki temu nie ma luzów.
Ja póki co jestem zadowolony ale nie mam porównania do innych gimbalów wcześniej pracowałem na glidecamie hd2000.
Najlepiej umówić się i przetestować.
Chciałem kupić pilotfly h2 ale zirytowała mnie przejściówka pod manfrotto za 300 i kupiłem Gmotion.
afamos28

Gmotion - Opinie

22.05.2017, 08:18

O taka opinie mi chodziło, dziękuję Ci bardzo za pomoc. Decyzję podjąłem, bede wspieral polskie :) Dam znac koncem tygodnia jak juz bede mial u siebie.
videofan

Gmotion - Opinie

30.05.2017, 22:21

afamos28 pisze:Źródło posta O taka opinie mi chodziło, dziękuję Ci bardzo za pomoc. Decyzję podjąłem, bede wspieral polskie Dam znac koncem tygodnia jak juz bede mial u siebie.


I jak tam, dotarł sprzęt? Dałbyś radę wrzucić jakąś surówkę do podglądu?
afamos28

Gmotion - Opinie

31.05.2017, 08:01

Tak bylem wczoraj osobiscie, wszystko mi ustawili pod moj sprzet. Dziala wyśmienicie.
Escobar
Awatar użytkownika

Gmotion - Opinie

15.06.2017, 03:39

Na czym to biega Alexmos? jeśli możesz podać typ encondera ... kurcze nie jestem jakoś przekonany do Polskich gimbali :( ale chętnie poznam opinię na jego temat. Sam szukam czegoś dla siebie.

Wróć do „Stabilizacja”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Chmura tagów:

Filmowanie lustrzankamivideodslrCanon C100 mk2 C200 C300SamyangDJI Ronin Mavic Phantom ProBlack FridayZhiyun Crane4kGoProSony FS7Blackmagic Cinema URSA 4.6KGradingPanasonic GH5Sony A6300 A6500 A7S2 RX100m5Gimbal