Problem po renderze

w0rk

Problem po renderze

11.09.2018, 17:30

Pliki nagrane normalnie się odtwarzają, płynnie i wgl. Po renderze niektóre sceny się rozmywają.
https://drive.google.com/open?id=1Xv1cb ... kUjLRpr7R3
1. Plik tylko wyrenderowany, bez żadnego efektu
2. Plik z kolorem+warpem
3. Plik tylko z kolorem
O ile w przypadku 2 i 3 pliku domyślam się, że to wina warpa (chociaż pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło), to w przypadku 1 nie. Ma ktoś jakiś pomysł co złego robię? Dodam, że renderowane na różne sposoby. "use frame belending" odznaczone
Degenerado

Problem po renderze

11.09.2018, 19:10

1. jakiej akceleracji używasz przy renderingu
2. jaki windows
3. który dokładnie premiere
4. czy w systemie są jakieś pakiety kodeków typu k-lite
docxxx

Problem po renderze

12.09.2018, 08:30

Ale masz to tylko PO renderze, czy w trakcie montażu też?
w0rk

Problem po renderze

12.09.2018, 14:52

Degenerado pisze:Źródło posta 1. jakiej akceleracji używasz przy renderingu
2. jaki windows
3. który dokładnie premiere
4. czy w systemie są jakieś pakiety kodeków typu k-lite

Ad. 1 "Mercury Playback Engine Software Only - na "cuda" tez probowalem
Ad. 2 Windows 7 Professional
Ad. 3 Adobe Premiere Pro CC 2015
Ad. 4 Tak, k-lite
docxxx pisze:Źródło posta Ale masz to tylko PO renderze, czy w trakcie montażu też?

Tylko po renderze, w trakcie montazu (podglad) normalnie jest.
yotka
Awatar użytkownika

Problem po renderze

12.09.2018, 16:23

w0rk pisze:Źródło posta Ad. 3 Adobe Premiere Pro CC 2015

Proponuję zacząć od aktualizacji softu i zobaczyć czy problem dalej występuje. Na wszelki wypadek nową wersję wypadało by postawić równolegle ze starą, żeby w razie problemów czytaniem projektu nie stracić swojej pracy.
w0rk

Problem po renderze

17.09.2018, 13:42

yotka pisze:Źródło posta
w0rk pisze:Źródło posta Ad. 3 Adobe Premiere Pro CC 2015

Proponuję zacząć od aktualizacji softu i zobaczyć czy problem dalej występuje. Na wszelki wypadek nową wersję wypadało by postawić równolegle ze starą, żeby w razie problemów czytaniem projektu nie stracić swojej pracy.

Zrobione. Adobe CC 2018 na pokladzie. Jednak problem dalej występuje :-| czy jest taka możliwość że coś w projekcie się popsuło a w nowym by działało? Czy jest możliwość przerzucenia wszystkiego do nowego projektu?
docxxx

Problem po renderze

17.09.2018, 14:02

Możesz przecież otworzyć projekt w nowszej wersji. Na wejściu program podpowie Ci, abyś zapisał go pod nową nazwą.

A sam PP jest tak nieobliczalny, że... "szkoda szczempić ryja".
yotka
Awatar użytkownika

Problem po renderze

17.09.2018, 14:08

w0rk pisze:Źródło posta Czy jest możliwość przerzucenia wszystkiego do nowego projektu?

Tak, robisz nowy projekt, w media browser znajdujesz stary i importujesz sekwencje. Prosta sprawa w zasadzie, też kiedyś miałem problem z premiere, co prawda innego rodzaju ale taki zabieg pomógł.
docxxx pisze:Źródło posta Możesz przecież otworzyć projekt w nowszej wersji. Na wejściu program podpowie Ci, abyś zapisał go pod nową nazwą.

Skoro zaktualizował a problem wciąż występuje to pewnie ten sposób nie zadziałał.

Renderujesz przez Media Encoder czy bezpośrednio w premiere? Sprawdź czy zmiana sposobu renderowania pomoże.
zoskate

Problem po renderze

17.09.2018, 15:39

Wywal k-lite.
Luminaris
Awatar użytkownika

Problem po renderze

17.09.2018, 16:59

media cache nie zaszkodziłoby wyczyścić
w0rk

Problem po renderze

17.09.2018, 18:14

zoskate pisze:Źródło posta Wywal k-lite.

wywalone
Luminaris pisze:Źródło posta media cache nie zaszkodziłoby wyczyścić

wyczyszczone
yotka pisze:Źródło posta
w0rk pisze:Źródło posta Czy jest możliwość przerzucenia wszystkiego do nowego projektu?

Tak, robisz nowy projekt, w media browser znajdujesz stary i importujesz sekwencje. Prosta sprawa w zasadzie, też kiedyś miałem problem z premiere, co prawda innego rodzaju ale taki zabieg pomógł.
docxxx pisze:Źródło posta Możesz przecież otworzyć projekt w nowszej wersji. Na wejściu program podpowie Ci, abyś zapisał go pod nową nazwą.

Skoro zaktualizował a problem wciąż występuje to pewnie ten sposób nie zadziałał.

Renderujesz przez Media Encoder czy bezpośrednio w premiere? Sprawdź czy zmiana sposobu renderowania pomoże.

tak tamten sposob nie podzialal. Renderowalem i bezposrednio i przez Media Encoder, rozne sposoby rednerowania

Zwrociłem teraz uwagę, że w przypadku ujęcia 2 i 3 i zastosowaniu slow+warp juz na podgladzie w programie pojawiaja się takie rozmycia, gdy zostanie tylko jeden z efektow (albo warp, albo slow) to nie ma tego rozmycia. Tak korzystam z nesta. Ale dalej to nie rozwiazuje problemu 1 ujecia. tam zadnego efektu nie ma :O

Dodano po 15 minutach 23 sekundach:
docxxx pisze:Źródło posta Ale masz to tylko PO renderze, czy w trakcie montażu też?

a w przypadku gdy w czasie montazu tez to co trzeba zrobic :)?
zed

Problem po renderze

17.09.2018, 21:33

Nie wiem ale u mnie wszystkie pliki szarpią jednakowo jakby ustawienia projektu nie były zgodne z plikami źródłowymi.

Wróć do „Premiere”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Chmura tagów:

Filmowanie lustrzankamivideodslrBlackmagic Pocket Cinema Camera 4KSony A6300 A6500 A7 mark 3Zhiyun Crane 2 | WeeBill LabMoza Air 2Canon C100 mk2 C200 C300SamyangDJI Ronin-S Mavic Air Phantom ProSony FS7 FS5GradingPanasonic GH5s GH5Gimbal