Han Solo

Pogadajmy też o filmach AAA, blockbusterach i nie tylko
Degenerado

Han Solo

2.06.2018, 17:14

ktoś oglądał ? jakieś opinie ?
2D czy 3D czy może 4DX ? i tak zobaczyć trzeba w kinie tylko w jakiej wersji warto ?
kulfi82
Awatar użytkownika

Han Solo

2.06.2018, 20:17

widziałem 2D napisami, byłem nastawiony sceptycznie, ale ostatecznie wyszło bardzo fajnie. Na filmwebie dałem 8
"Ojciec Zdzicha"
Origami
Awatar użytkownika

Han Solo

2.06.2018, 21:51

Oglądałem 2D. Recenzje mnie trochę przestraszyły, ale osobiście mogę stwierdzić, że przesadzają z krytyką. Film po prostu mi się podobał, wg mnie "bije na łeb" GW: Ostatni Jedi. Z punktacją w 10 stopniowej skali nie jestem w stanie sobie poradzić po jednym sensie.
gladiac

Han Solo

5.06.2018, 00:57

lepszy od Last Jedi i Przebudzenia mocy, kino przygodowe z miejscami wartką akcją.Słaby Lando, idiotyczny/infantylny pokazany sposób na oszukiwanie w czasie gry, słaby początek filmu, beznadziejnie pokazana wojna Imperium.Dziwny Sokół Millenium, wiem ze nowszy ale dziwny, mniej detali/szczegółów i dźwięków niż przez lata widywałem w innych częściach.Reszta na plus :)
8kmichal
Awatar użytkownika

Han Solo

5.06.2018, 08:54

"Najgorsze w byciu fanem SW jest to, że raz w roku trzeba iść do kina na nowy film..." :)
Degenerado

Han Solo

5.06.2018, 09:40

8kmichal pisze:Źródło posta "Najgorsze w byciu fanem SW jest to, że raz w roku trzeba iść do kina na nowy film..." :)


najgorsi to są ci co nie znając się na uniwersum, jawią się jako fani gwiezdnych wojen na wszelkiej maści forach epatując cytatami z memów a połowa z nich nawet filmu nie widziała
mav
Awatar użytkownika

Han Solo

6.06.2018, 20:41

Byłem, widziałem.Pokaż spoiler
Gdyby nie fakt, że SW i garstka znanych postaci, to pewnie bym nie wiedział, że to SW. W sumie nie wiem, czy to jest wada czy zaleta. Ot, przyjemny film przygodowy i nic więcej, aczkolwiek jednak pozbawiony ambicji na bycie czymś więcej. Trochę szkoda.
Trochę jak seria z Avengersami. Kolejny rzemieślniczy odcinek, wysokobudżetowego serialu przygodowego :)
A73, FS700, kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
Degenerado

Han Solo

6.06.2018, 21:15

mav pisze:Źródło posta Ot, przyjemny film przygodowy i nic więcej


no ale to chyba tak miało być, to nie kanon, nie ma się nad czym spuszczać, mogli tylko Hana trochę podciągnąć z charakteryzacją bo do nowej nadziei jest krótki odstęp czasu i trochę za bardzo się różni w mojej opinii (jeden aktor od drugiego)

rekreacyjna nawalanka, żeby się nie nudzić w oczekiwaniu na kolejna mega-hiper-super produkcję
mav
Awatar użytkownika

Han Solo

6.06.2018, 21:36

Degenerado pisze:Źródło posta no ale to chyba tak miało być

No niby tak. Niemniej mi trochę szkoda, że "tylko tyle". Z drugiej strony też niczego specjalnie nie popsuli, sama postać Hana moim zdaniem w porządku. Z wyglądem faktycznie, aczkolwiek jakoś mocno z tego powodu nie cierpiałem.
Aha - idiotyczny "znak czasów", buntowniczy robot-kobieta.....
A73, FS700, kran dron zdzich i takie tam | Moje realizacje | Sprzęt filmowy do wynajęcia
Degenerado

Han Solo

6.06.2018, 22:19

ja tam nie traktuję tego jako znak czasów, raczej jako fraszkę na tego typu postawę w Łotr 1 k2so też był spersonifikowany i w sumie moim zdanie(!) był zajebisty
Origami
Awatar użytkownika

Han Solo

7.06.2018, 18:22

mav pisze:Źródło posta
Degenerado pisze:Źródło posta no ale to chyba tak miało być

No niby tak. Niemniej mi trochę szkoda, że "tylko tyle". Z drugiej strony też niczego specjalnie nie popsuli, sama postać Hana moim zdaniem w porządku. Z wyglądem faktycznie, aczkolwiek jakoś mocno z tego powodu nie cierpiałem.
Aha - idiotyczny "znak czasów", buntowniczy robot-kobieta.....

To obecne wymogi, by jak najwięcej było Marksizmu kulturowego, a obecny feminizm to jedna z jego form.
Degenerado

Han Solo

7.06.2018, 20:00

no nie wiem, ja bym aż tak daleko nie szedł bo ten robot nie jest poważny, raczej karykaturalny przez co taką postawę wyśmiewa a nie propaguje, no można pójść w Karonia albo w Brauna w rozważaniach ale nie wiem czy ta produkcja na to zasługuje
Stefan
Awatar użytkownika

Han Solo

11.06.2018, 00:50

Degenerado pisze:Źródło postaw Łotr 1 k2so też był spersonifikowany i w sumie moim zdanie(!) był zajebisty

Gdzieś usłyszałem cudowne podsumowanie Rogue One: K2SO miał więcej osobowości i charakteru niż reszta postaci razem wzięta :-)

Po sporym zawodzie w związku z The Last Jedi poczekam aż Solo puszczą w TV. A że nie mam telewizora, to się trochę naczekam :-)
"każda przyslona znaczy co innego, wyraża inne emocje"
(c) jakaś grupa z facebooka

Wróć do „Opinie i dyskusje”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Chmura tagów:

Filmowanie lustrzankamivideodslrBlackmagic Pocket Cinema Camera 4KSony A6300 A6500 A7 mark 3Zhiyun Crane 2 | WeeBill LabMoza Air 2Canon C100 mk2 C200 C300SamyangDJI Ronin-S Mavic Air Phantom ProSony FS7 FS5GradingPanasonic GH5s GH5Gimbal